lördag 12 juni 2010

Montirius Le Clos 2007

Detta vin från junisläppet har fått finfina recensioner bla här, här och här. Jag hade span på denna innan släppdags och hade goda förhoppningar om att den skulle vara lika bra som de andra sköna tipsen man fått på bla 2005 Domaine la Monardière Vacqueyras Vieilles Vignes och 2005 Domaine le Sang des Cailloux Cuvée Doucinello från samma distrikt i Rhone nämligen Vacqueyras.

Doften skvallrar direkt om att grenachen har sällskap av syrah. Vi snackar inte om en liten nätt salamiskiva utan här har hela korvkillen hamnat i glaset. Oxå en del sötaktig grenachefrukt i doft.
Smaken känns ung med syrlighet som påminner om lite lingon och halvmogna bär. Lite lakrits och korvbitar även i smaken. Hmmm, vad är nu detta?? Var är all den söta goda frukten som jag minns från bla både 2004 och 2005 Domaine la Monardière? Smaken är lite kort och det känns snipigt och omoget men ffa utan den söta frukten och balansen. Är jag helt okalibrerad med de andra bloggarna som höjt vinet? Även snubben på SB vittnade om att vinet skulle vara riktigt bra. Vinet får vila och 3 timmar senare, ingen jätteskillnad heller då. Halva pavan sparas till dag 2 och förhoppningen vet nu inga gränser. Tja, det har blivit aningen bättre men inte i närheten av mina önskningar. Kan detta vara en dålig flaska? Jag hoppas ju det och provar nr inom kort. Oavsett så är detta inget dåligt vin men förväntningar och utfall matchade inte denna gång.
85p

2 kommentarer:

  1. Hej!
    Tycker det är roligt med ännu en blogg då smaken är olika. Köpte argumenten på de andra bloggarna vilka jag tidigare varit av samma åsikt som och "litat" på men är av samma åsikt som dig. Ett gott vin men inte mera......kan inte riktigt förstå "upphöjelsen". Tänkte lagra ett antal men efter två flaskor får det vara bra.....

    SvaraRadera
  2. Hej Anonym!
    Ja, man kan ju ibland bli osäker på sin smak då många andra bloggare som jag tidigare oxå köpt alla argumenten av när det gäller inköp av nya viner att testa. Väldigt ofta har det funkat bra och vissa bloggare känner jag mig samkalibrerad med när det gäller smakpreferens, men denna gång var det helt enkelt inte min grej. Man undrar ju ändå lite över flaskvariation och jag har en till som jag ska testa snart. Blir dock inga fler inköp då det finns så oändligt många andra bra viner att lägga pengarna på.

    SvaraRadera