fredag 9 juli 2010

Château Haut-Canteloup 2007


Grillen hinner aldrig slockna under sommaren men om man ska hålla samma tempo på riktigt bra viner så blir det dyrt. Därför försöker jag leta spännande viner för runt 100:-. Detta är ingen lätt uppgift särskilt om man befinner sig på ferie i Sala där utbudet är eländigt, lindrigt sagt . En pava Château Haut-Canteloup 2007 får dock följa med hem på test.


Château Haut-Canteloup 2007 kostar 109:- och smakar ungefär därefter. Lite som en 5 EUR Bdx om köps i Paris på deras ICA. Men 5 EUR Bdx kan ibland vara helt OK till enkla grillade färsbiffar med bulgursallad. Den är ren i smakerna men lite vattning. Den är god till mat men inte särskilt spännande utan. Den är som så ofta förr en Grand Vin de Bordeaux men inte så Grand Vin i mitt hus.

Helt enkelt en budgetBdx som ändå är helt OK som måltidsdryck denna torsdagskväll.
79p
PS. Hade jag lagt 100 spänn till så hade jag fått tex Xavier Ch9dP 2007 eller någon hygglig budgetAmarone men se då kan det ju dra iväg något alldeles oerhört ekonomiskt....DS


2 kommentarer:

 1. Sedär, nya vinbloggar poppar upp lite här och var. Kul att fler vill dela med sig!

  Och extra kul med ännu en Lidingö-baserad ;-)

  MVH

  Niklas

  SvaraRadera
 2. Hej Niklas
  Det är ju tack vare dig och några till som jag fått inspiration och motivation att skriva nåt. Känns som waist att inte dela med sig av det man får uppleva med alla viner som ändå dricks och jag vet ju själv hur kul det är att läsa andras bloggar så lite payback kanske min blogg kan medföra.
  Lidingö blir Sveriges vinmekka:-)
  Hälsningar T

  SvaraRadera