onsdag 14 juli 2010

Godolphin 2005


Nu sjunger det vackert i gommen och den gode Bacchus på vår altan, ”Ben Gleatzer is in da house”. Godolphin köpte jag och drack första gången för ca 2 år sen och sen gick dem flaskorna åt snabbt. En överraskningspåfyllning på hyllorna på Regeringsgatan fyllde även mitt lager med flera och nu är det dags för en till.

Det går inte att ta fel på att detta vin kommer från nya världen och säkert skulle flera sätta både druvor och land, nämligen en blend av Shiraz/Cabernet från Barossa Valley.
Näsan får massor av frukt från svarta vinbär från CS’en och även åtskilligt med mosad Shirazfrukt. Munnen fylls av svarta bär i kubik och eftersmaken är oändlig.

Detta är sjukt gott vin! Av alla fruktbomber från bla Australien så tycker jag Ben G lyckas mycket bra och jag upplever aldrig vinet som kladdigt eller ”för mycket”. Jag har dock en viss förståelse för att de mest inbitna frankofiler skulle ta en klunk av detta och så är det bra sen. Vi drar dock hela pavan utan snack och även detta vin mår bra av kyla för att dämpa possenten på 14,5%.
Till butiksmarinerade lammkotller från ”Skeppet” och en chevrecreme med rosmarin och honung så är detta en galet bra match.
93p

2 kommentarer:

  1. Jag har precis en sådan liggande på lager - ska bli kul att prova. Har inte druckit så mycket Ben G innan, förutom en ung Amon-ra som var ganska mycket.....

    SvaraRadera
  2. Hej Ulrik. Jag följer din aussieträning och väntar med spänning på din upplevelse av detta vin. Jag känner ju till dina preferenser och tror egentligen inte detta är din kopp men det är oavsett ett välgjort vin. Ha det!

    SvaraRadera