fredag 2 juli 2010

Neudorf Chardonnay Nelson 2008


När goda vänner kommer på middag så grillar vi en bamselax och serverar på enkelt vis med kokta nypärer och dillgräddfil.

Vinet denna gång överträffar mina förväntningar med råge.

Jag läste talas om Nelsons vita på vinbloggen MMM-VIN här . Blev nyfiken och tänkte att när den kommer till SB nästa gång så ska jag köpa och prova.
Sagt och gjort!

För en gångs skull så gör jag det ordentligt även med det vita och karafferar en timme före avgång. Doften ur karaffen skvallrar om det jag tidigare läst om vinet nämligen citrusfrukter, saftig ananas, lite äpplen och oxå det jag gillar mest i chardonnay, smörigheten.

Smaken bara smäller till i munnen! Otroligt friskt, samma citrusfrukter i smaken som i doften, nedtonad sötma men ändå lite fräsha gröna mogna äpplen kanske lite tropisk frukt och framförallt en sjukt lång och mycket god efter smak i den ekfatiga smöriga karaktären. Käre tid så balanserat och fantastiskt gott vin.

-poäng för en galet tråkig etikett men massor av ++ för helt enkelt ett galet gott vin.

Lagrar resterande efter tips om att detta ska bli ännu bättre med tiden.

93-94p.
PS1. Godaste torra vita vin jag druckit någon gång men referensobjekt saknas poängmässigt. Inbillar mig dock att en del vita viner kan smaka ännu bättre än detta så därför den låga poängen...DS.

PS2. Vinet trivdes jättebra med fisken. DS.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar