lördag 21 augusti 2010

Blandade sommarviner del 2

La Spinetta Pin Monferrato Rosso 2005


Efter en del lite tråkigare viner denna sommaren så var längtan stor efter något riktigt bra vin. Efter lite funderande åkte korken på Pin 2005. Bra val! Detta var ett fantastiskt bra vin som nått en härlig mognad men ändå lite mjuka kvarvarande tanniner för ytterligare sparande. Jag tycker inte detta vin behöver bli bättre men det klarar sig några år till.
Inköpspris för 2 år sen 315:-. Finns på SB i årgång 2007
93p

Andreas Shiraz 2005

Andreas Shiraz ägs av familjen Bokdahl som förvekligade sin dröm att äga en vinfarm. Vinet är en utmärkt Shiraz med all den frukt jag önskar och här slipper jag oxå röksmaken som ofta återfinns och som jag har så svårt för. Efter några års lagring är detta vinet till full njutning nu men klarar lätt flera år till i källaren.
91-93p


La Tour de By 2006
Detta vin skrevs det mycket om i årgång 2004. Jag drack det då vid flera tillfällen och tyckte det var gott. Vinet har hoppat över en årgång åtminstone på SB. 2006 är som att slicka på ett järnspett. Järn, järn och järn. Provat det 2 gånger nu under sommaren på halvpava och det är inte i närheten av 2004an. Pass för fler flaskor.
80p

Engelbrecht Els. Proprietor's Blend 2007
Varje gång jag köper en Sydafrikansk Bordeauxblend så hoppas jag två saker. 1. Att den ska smaka lika bra som Veenwouden Classic och 2. Att den inte ska vara för rökig.
Detta vin kom inte i närheten av nr 1 men lyckligtvis heller inte nr 2. Det var ändå ett bra vin med fin frukt och kändes lite Bourdeaxish i alla fall.
Finns på SB för 230:-
88p

Pierre Gaillard St. Joseph Clos de Cuminaille 2005En av sommaren stora behållningar var lite otippat en nordrhonare. Jag var mycket svag för den här typen av viner för många år sedan men "fördrack" mig på Crozes-Hermitager och jag tappade helt lusten för vinstilen. Den här killen tar mig tillbaka till minnena men har mycket mer söt frukt och mindre chark/sten/metall än jag minns det. Dessutom är den perfekt mogen nu. Ett mycket njutbart vin.
Kostade 235:- för drygt 3 år sedan.
92p

1995 Taylor Porto Vintage Quinta de VargellasEtt stabilt och bra portvin till bra pris (149:- för halvflaska på rea)
90pInga kommentarer:

Skicka en kommentar