onsdag 25 augusti 2010

La Poja, Numanthia, Château Prieuré-Lichine, Château Doisy-Védrines

Vi får möjlighet att bjuda hem C & C på middag igen och nu är suget stort på bra vin och eftersom särskilt C-mannen är intresserad av bra grejer så är det väldigt kul att få dra korken på lite kvalitetsviner.

2003 Allegrini La Poja

Detta vinet har jag länge väntat på att få smaka. Doft av mörka, mogna bär och smak av samma med en riktig känsla av hög kvalitet. Alla förväntningar infrias och detta vin skulle med lätthet kunna dricka en flaska själv av. Till antipasti med bl.a. vildsvinssalami och prosciutto känns vinupplevelsen på topp. På Cellartracker snittar vinet bara 90p och det är alldeles för lågt.
93p


Till huvudrätten kör vi på med ett i det närmaste kultförklarat vin.

2005 Numanthia

Karafferat i 3 timmar innan upphällning i glasen men tjuvsmakningen vittnar om ett ungt och kraftigt vin. Vinet doftar fantastiskt med en koncentration av de allra mörkaste bären och en aning sågvirke. Otroligt potent smak som dröjer kvar länge i eftersmaken. Det är koncentrerat och saftigt och väldigt häftigt vin men lite för ungt ännu.
92p

Sen avslöjar C-mannen att Margaux är ett favvoområde i Bordeaux. Härligt mannen! Får då äntligen chansen att prova en av förra årets inköp.


2006 Château Prieuré-Lichine
Ett utomordentligt bra vin som funkar bra på egen hand när maten är uppäten. Har aldrig riktigt fattat innebörden av ett läskande rödvin men här kan jag nog skriva under på att vinet är läskande och lättdrucket särskilt efter kraftpaketen vi kört igenom innan.
91pTill desserten passar det perfekt med en gammal favorit.

2005 Château Doisy-Védrines


Detta vin är ett av de bästa Sauternesviner jag druckit. Har tidigare genom åren snöat på Suduiraut som jag fortfarande tycker är mycket bra men fanken vet om inte detta är aningen bättre än Suduiraut i samma årgång. Kan ju vara så att Suduiraut klarar utvecklingen bättre, vi får se
94p

Alltid mycket trevligt med besök av C & C, välkomna åter!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar