söndag 5 september 2010

Shaw and Smith Shiraz 2006

Denna Shiraz från Adelaine Hills har jag spanat på ett tag då den har funnits i beställningssortimentet ganska länge för priset 229:- I hemlandet har den fått finfina betyg och snittar 91p på CT och fått betyg strax över av både Tanzer och Vaynerchuk. När sen vinet råkar dyka upp i augusti mellansläpp för 142 spänn så blir man ju i köptaget. 5 flaskor landade för drygt en vecka sen och då åkte skruvkorken snabbt på en av dem.


Shaw and Smith Shiraz 2006
En sniff i karaffen får mig att ana oråd. Det luktar gammal vinäger med en smula unken skosula. Fan oxå, här är anledningen till rabatten, tillbaka till Sb med rubbet tänker jag. OK, tålamod, låt den få lite luft och häll upp ett glas för att avslöja bedrägeriet på allvar.
Oj, vilken överraskning! Av skosula eller gammal vinäger finns inget i detta vin, tvärtom en mycket mjuk och finstämd frukt med mognadstoner och en överaskande eftersmak av körsbär från Toscana. Ett ganska lätt vin. Vinet får fortsätta luftas ett tag och nästa smutt så är vi tillbaka i körsbären och en blandkänsla av mogen Chianti Classico och NordRhone. Det finns en del tanniner kvar som tillåter några års lagrande till men just nu är det gott som bara den. I ärlighetens så hade jag nog missat att sätta denna i Oz om den hade serverats blint. Jag är glad över att jag äger 4 pavor till av detta och utfärdar denna bloggens andra superfyndvarning. 28 flaskor kvar på SB. Jag köper fler!
92p med potential på 93-94.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar